Chirurgie estetica masculina. De ce apeleaza barbatii la chirurgia estetica?

doctor estetician BucurestiIn ultima perioada de timp tot mai multi barbati apeleaza la chirurgia estetica (chirurgie estetica masculina).

Motivul este simplu : vor sa arate mai tineri si mai frumosi.

Ceea ce reprezenta atuul sexului feminin, frumusetea si tineretea, nu mai este in zilele noastre un atribut dedicat exclusiv femeilor.Barbatii apeleaza din ce in ce mai des la chirurgia estetica pentru a corecta si a atenua fenomenele de imbatranire de la nivelul fetei si corpului( operatii estetice barbati)

Pot sa spun ca in prezent un numar tot mai mare de barbati acorda un interes crescut fata de procedurile de rejuvenare faciala si chirurgie estetica corporala ( chirurgie estetica barbati).

Chirurgia estetica adresata barbatilor/chirurgie estetica masculina

Prezinta insa caracteristici speciale prin raportare la chirurgia estetica feminina. Desi principiile sunt aceleasi , trebuie luate in seama particularitatile ce tin de sex si care influenteaza intr-o masura foarte mare abordarea chirurgicala estetica. Evaluarea individuala a fiecarui caz in parte reprezinta o etapa esentiala in stabilirea planului terapeutic. Planul de tratament se stabileste in momentul consultatiei si trebuie sa tina cont de :

-sex

-particularitati anatomice locale

-varsta

-obiceiuri alimentare

-fumat

-boli asociate

-disponibilitatea de timp a pacientului

Un numar foarte mare de barbati solicita in clinica noastra proceduri de rejuvenare faciala. Rejuvenarea faciala implica insa o abordare terapeutica tridimensionala prin proceduri estetice chirurgicale si nechirurgicale. Pentru a obtine cele mai bune rezultate apelam la interventii chirurgicale de tipul blefaroplastiei superioare sau inferioare, lifting facial , lifting temporal , tratamentul alopeciei, lipoaspiratie dar si proceduri nechirurgicale de rejuvenare faciala.

operatie esteticaCele mai utilizate proceduri de rejuvenare faciala utlizate la barbati sunt:

tratamentul ridurilor de expresie

tratamentul ridurilor cu acid hialuronic

-lipofilling facial

-tratamentul ginecomastiei

-revolumetrizare faciala prin lipofilling sau acid hialuronic

mezoterapie faciala 

liposuctie/lipoaspiratie

abdominoplastie

-tratamentul cearcanelor 

terapie vampir ( terapie PRP)

In anumite situatii , barbatii apeleaza la chirurgia estetica pentru a corecta deficite estetice ale urechilor sau nasului prin otoplastie sau rinoplastie.

Dr. Eugen TurcuChirurgia estetica corporala

Este un alt domeniu la care barbatii apeleaza inr-un numar din ce in ce mai mare. Ginecomastia sau marirea anormala a sanilor la barbati implica tehnici chirurgicale asociate de tipul lipoaspiratiei, mastectomiei totale si liftingului mamar in functie de gradul afectiunii. Lipoaspiratia abdominala este printre cele mai solicitate proceduri estetice corporale in cazul barbatilor.

Nu in ultimul rand ,chirurgia estetica postbariatrica este un alt domeniu abordat de Dr. Eugen Turcu si echipa sa. Abdominoplastia, liftingul de brate si de coapse sunt interventiile mai frecvent realizate in cadrul chirurgiei postbariatrice.

Indiferent de tipul de interventie solicitat, constatarea noastra este urmatoarea: un numar tot mai mare de barbati apeleaza la chirurgia si medicina estetica in scopul corectarii unor deficite estetice sau a rejuvenarii faciale.

Dr. Eugen Turcu

Clinica Zone Medical Estet

Tel: 0213340080 , 0761640626

www.chirurgie-estet.ro

www.estetica-faciala.ro

www.orl-bucuresti.ro