22 mart. 2018

Aspectul estetic al regiunii cervicale anterioare este de multe ori neglijat cand se doreste o rejuvenare faciala globala.Este o regiune”pretentioasa” din punct de vedere estetic dar rolul ei este esential pentru un bun rezultat.Aspectul fetei trebuie corelat obligatoriu cu cel al gatului sau regiunii cervicale anterioare iar procedurile de rejuvenare faciala trebuie asociate cu cele de rejuvenare cervicala.

Regiunea cervicala anterioara poate prezenta grade diferite de “afectare estetica” pornind de la simple riduri sau santuri transversale pana la depozite adipoase inestetice si chiar exces de piele. Desigur ca aspectul estetic al gatului trebuie corelat obligatoriu cu varsta pacientei sau pacientului dar nu uitati ca indiferent de varsta aceste inconveniente pot fi corectate. Si pana la urma, nu doriti sa va simtiti bine in “pielea dvoastra”?
Asa cum am mentionat anterior , procedurile de intinerire si de imbunatatire ale aspectului estetic al gatului trebuie sa ia in calcul atenuarea ridurilor transversale , indepartarea  grasimii de sub barbie ( tratamentul “gusei” inestetice) si indepartarea excesului de piele din regiunea anterioara cervicala.
In cele mai multe situatii , pacientele nu prezinta deficite estetice majore la nivelul regiunii cervicale ci numai santuri transversale care confera un aspect neplacut acestei zone. Pentru rezolvarea acestor situatii ,  utilizez tratamentele injectabile cu acid hialuronic , mezoterapie sau terapie Vampir ( terapie PRP). Aceste tratamente necesita mai multe sedinte, spatiate la intervale variate de timp in functie de specificul procedurii.
Daca regiunea cervicala prezinta si depozite adipoase inestetice  atunci este necesar sa apelam la liposuctie cervicala si dupa trei luni de la intereventie sa practicam terapiile de rejuvenare cu acid hialuronic (Teoxane) sau Redensity 1.
Situatia cea mai complexa este atunci cand regiunea anterioara a gatului prezinta deficite estetice majore. In aceasta situatie este absolut obligatorie asocierea procedurilor de lifting cervicofacial ( MACS Lift , platysmaplastie) cu lipoaspiratia si dupa 3-6 luni proceduri de rejuvenare nechirurgicala.
Algoritmul de rejuvenare a regiunii cervicale anterioare trebuie sa tina seama de toate aspectele prezentate anterior  iar tratamentul trebuie individualizat. Consultatia si evaluarea este esentiala in stabilirea unui plan coerent terapeutic care sa confere rezultatul dorit de pacienta.
Dr.Eugen Turcu
Zone Medical Estet
www.clinicaestet.ro